Перлова косметика або навіщо в косметику додають перли?

Усім великий привіт!

Змист

Напевно ви часто зустрічали косметику, до складу якої входив екстракт перлів або перлова пудра.

У свій час я часто звертала увагу на тканинні «перлинні» маски, завжди хотіла дізнатися про них якомога більше інформації і нарешті вирішила знайти час і вникнути докладніше в цю тему.

Виявилося, що це дуже цікаво і перлова пудра в косметиці грає далеко не останню роль

Перлова пудра в косметиці

Перли це дивовижне створіння природи. З одного боку можна сказати, що це камінь, але з іншого, що це представник органічного життя.

Відео: Цинк продукт для красивого волосся

Щоб зрозуміти корисні властивості перлів , потрібно трохи вникнути в те, яким чином він виходить.

  • Як утворюється перли

Якщо говорити простою мовою, перлинка утворюється, завдяки молюска, який проживає в раковині.

Коли в неї потрапляє чужорідне тіло (наприклад, піщинка або паразит), воно заважає йому жити і розвиватися.

Позбутися від цього тіла самостійно він не може і починає захищати себе.




Для цього його мантія починає виробляти певні речовини, які шар за шаром обволікають чужака і утворюють перлину.

Ось саме ці речовини і є тими самими корисними компонентами, завдяки яким перли використовують в косметології.

  • Арагоніт і конхиоліном

Це мінерал арагонит і білок конхиоліном.

Арагоніт складається із з`єднань карбонату кальцію (то, що створює структуру перлини) і він легко розчиняється в оцті.

Напевно ви чули старовинні легенди про те, як перловий оцет перетворює древніх бабусь в юних дівчат. Такий оцет за часів Середньовіччя цінувався на вагу золота !!!

Сьогодні перловим оцтом продовжують протирати обличчя, щоб зберегти його молодість і красу. Він все також популярний)

Білок конхиоліном обвалаківают шари араганіта, робить його міцним і саме він надає натуральному перлам особливе глибоке сяйво, що відрізняє його від підробки.

Але, НАЙВАЖЛИВІШЕ !!!

Конхиоліном за своїм хімічним складом дуже близький до головного білку шкіри людини-кератин !!!!

У його складі міститься 22 амінокислоти (в тому числі незамінні для людини), 18 найважливіших мікроелементів, вітамін D і вітаміни групи B.

Наукові дослідження підтвердили, що конхиоліном дуже благотворно впливає на шкіру:

  • підвищує її зволоженість, тонус і еластичність
  • прискорює оновлення клітин епідермісу
  • активізує регенерацію шкіри і клітинну активність
  • відновлює захисні властивості шкіри


А також, крім усього цього, він злегка освітлює шкіру, завдяки швидкому оновленню епідермісу.

Відео: спілантес - косметична ампула з ефектом Ботокса

В яку косметику додаю перли і кому він корисний?

Тому екстракт перлів (в крему) і перлову пудру (скраби) Найчастіше додають в косметику для старіючої кожі.Для того, щоб посилити її оновлення, привести в тонус і зробити більш еластичною.

А також за рахунок тонких і ніжних абразивних частинок перлову пудру додають в скраби для сухої і чутливої шкіри.

А ось для молодої шкіри, особливо жирної, екстракт перлів не підходить за рахунок своєї зайвої тонкощі і делікатності

Порошок перлів використовують також для відбілювання зубів і застосовують, як звичайну пудру для обличчя.

Рекомендована концентрація

У домашню косметику (маски, скраби, креми) екстракт перлів або перлову пудру можна вводити в концентрації від 1-10%.

Відео: Антивіковий крем з Q10 і вітамінами Е і С

INCI: Superfine Pearl PowderДругіе назви: перловий порошок, Instant pearl powder, Hyriopsis schlegeli (Pearl Powder), Micronized Pearl Powder

Ось так, друзья . Тепер ми знаємо, навіщо додають перли в косметику.

Буду дуже рада, якщо ви поділитеся своїми відгуками, коментарями, доповніть цю статтю корисною інформацією.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!