Корисні властивості абрикосового масла і приклади застосування його в косметологи

масло абрикосових кісточок для особи

Змист

Я знову рада вітати всіх читачів мого блогу. Впевнена, багато хто з вас люблять абрикоси. Фрукт має приємний смак і аромат. А вже знаменитий торт Захер з абрикосовим джемом - це просто смакота. А чи знаєте ви, що з абрикосових кісточок роблять ефективний косметичний засіб? Це абрикосове масло властивості і застосування давайте розглянемо разом.

Чим корисно масло абрикоса

Про цілющі властивості даного засобу в Китаї знали ще в 3000 році до нашої ери. А в першому столітті вже нашої ери, його цілющі властивості стали використовувати європейці.

Спочатку засіб використовували тільки для лікування. Ним лікували пухлини, виразки, геморой. Поступово лікарі помітили, що воно не просто прибирає запальні процеси на шкірі. Воно добре її зволожує, робить гладкою і пружною. У 15 столітті цей засіб в Англії цінувалося не менш золота.

Apricot Kernel Oil не викликає алергічних реакцій. Легко розподіляється по поверхні шкіри, не токсичне. Завдяки всім цим властивостям, засіб давно використовують для догляду за шкірою немовлят. На сьогоднішній день відомі наступні корисні властивості продукту:

  • харчування, пом`якшення, зволоження;
  • прискорення процесу регенерації;
  • посилення вироблення колагену і еластину;
  • ліфтинг ефект;
  • поліпшення обмінних процесів в тканинах;
  • омолоджуючу дію;
  • тонизирование;
  • поліпшення кольору шкіри;
  • антисептичний ефект і антибактеріальний;
  • усунення шкірних запалень.

абрикосове масло застосування і властивості

Масло з абрикосових кісточок (Apricot Kernel Oil або Oleum Armeniacae) володіє ледь помітним запахом горіхів. На вигляд воно світле, має легку консистенцію. Отримують даний косметичний продукт шляхом холодного пресування. Зберігати Apricot Kernel Oil потрібно в темному прохолодному місці в щільно закритому посуді. Зазвичай термін зберігання не більше року.

Склад і властивості для шкіри

Цінність даного косметичного засобу саме в його складі. У ньому маса органічних кислот. Це і пальмітинова, пальмітолеіновая, стеаринова, олеїнова. А також лінолева і ліноленова кислоти. Всі ці речовини беруть участь в омолодження клітин. А також відновленні захисних функцій тканин, їх регенерації.




До складу Apricot Kernel Oil входять корисні вітаміни А, В, С і F. А також солі калію, магній, поліненасичені і моно-кислоти

Група вітамінів В надає лікувальну дію на тканини. Саме ці речовини усувають вугри та прищі, а також попереджають їх появу. Завдяки цьому, пори очищаються від забруднень і затягуються мікротріщини.

Вітамін А чи як його ще називають ретинол має протизапальну дію. Заспокоює свербіння на обличчі, усуває лущення і сухість. А ось вітамін С - прекрасна профілактика авітамінозу. Також він захищає шкіру від ультрафіолету і перепаду температур.

Калій, який присутній в маслі, дозволяє утримувати клітинам всередині себе вологу. Тобто дана речовина відповідає за контроль рівня зволоження шкіри. А ось магній покращує роботу кровоносних судин. Завдяки йому клітини отримують з кров`ю необхідний кисень і поживні речовини.

Відео: Чорна маска для краси і маска з ботокс-ефектом

як зробити маску для волосся з маслом абрикосових кісточок в домашніх умовах

Відгуки про олію абрикосових кісточок



У тому, що Apricot Kernel Oil має унікальний склад - немає сумнівів. Але звичайно завжди цікаво почути думки, тих хто спробував засіб. Покопавшись в інтернеті, я знайшла дуже багато інформативних відгуків.

Відео: Оливкова олія. Користь і шкода оливкового масла. [Галина Гроссманн]

Євгенія: У мене молода шкіра, особливих проблем немає. Але вирішила заздалегідь подбати про збереження молодості)) Стала робити маски з маслом абрикоса. ефект видно практично відразу - шкіра м`якенька, колір аки персик. Я дуже задоволена

Саша: Мені напевно не підходить ... намазюкать на ніч, з ранку шкіра вся суха і стягнута.

Валентина: Використовую масло після сауни або душа. На наших на вологе тіло масіруя шкіру - ефект супер!

Відео: Гірчичний порошок і живі масла



Наташка: Ті хто пише що їм масло не підходить - не наносите його в чистому вигляді! Тому що отримаєте закупорку пір, прищі і лущення.

Лена: Думаю масло не для будь-якого віку. Мені вже під 50 - підійшло ідеально, використовую його на ніч.

Оленка: Вперше чую, що масло в чистому вигляді омолоджує шкіру. З власного досвіду - масла ще більше її сушать. Чим ви старше, тим більш потребуєте коллагене і зволоженні. А це хороші крему, але ніяк не масло.

Оксана: Дівчата, та хто вам сказав, що абрикосове масло потрібно використовувати в чистому вигляді? Ну якщо для масажу - це одне, але для особи ... наскільки я знаю його беруть за основу. наносити на обличчя чисте масло - не правильно!

З усіх перерахованих вище відгуків я зробила простий висновок, що масло багатьом подобається використовувати. Але потрібно робити це правильно!

Не можна в чистому вигляді наносити засіб на шкіру обличчя. Абрикосова олія гідрофобною, це жирова субстанція, яка не містить воду

ніж корисно абрикосове масло відгуки

Воно не може зволожувати тканини. А ось живити - так. У тандемі з термальною водою масло розкриє всі свої корисні властивості. Як же його правильно застосовувати, читайте далі &# 128578;

Інструкція по застосуванню

Чому Apricot Kernel Oil вважається універсальним? Це базове масло поєднується практично з будь-якими компонентами. Це можуть бути продукти харчування, відвари з трав, готові косметичні засоби. А також ефірні масла і масла холодного віджиму.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!