Корисні властивості олії каріте (масла ши) і застосування його в косметології

масло ши в косметології

Змист

Вітаю всіх читачів мого блогу. Я не раз у продажу зустрічала масло каріте. Бачила його і як самостійний засіб, і в складі косметичних продуктів. Стало цікаво, що це за речовина і чим воно корисне. Виявляється, у нас його називають - ши. Чули про таке? Давайте розглянемо масло каріте властивості і застосування, а також рецепти для краси з ним.

Як отримують масло ши + склад

Даний продукт добувають з плодів африканського дерева Butyrospermum parkii. А вірніше з кісточок плодів. Назва дерева досить довге і його складно вимовити. Тому місцеві народи називали його se (ши) або karite (каріте). Так і з`явилися ці поширені назви. Цілющі властивості цього дерева народи Африки використовують дуже давно. Отримують масло методом холодного віджиму.

За консистенцією воно тверде, кольором від білого до кремового. Має добре виражений горіховий аромат. При температурі 30-35 градусів консистенція стає як у топленого масла. Даний продукт вживають всередину, а також використовують в косметології.

У косметичних продуктах це 100% натуральне масло можна знайти по називання shea butter

Масло каріте складається з тригліцеридів. Це речовини, які утворюються з олеїнової, стеаринової, пальмітинової жирних кислот. Плюс в складі масла є неомиляемие жири. Це карістероли, які містяться в м`якоті кісточок каріте. Унікальність саме в цьому «ансамблі» - жирних кислот і неомильних жирів.

Дослідники відзначили, що народи Африки застосовують цей продукт для шкіри. І у них практично відсутні шкірні захворювання, а шкіра виглядає гладкою і пружною.

Відео: Масло ши (каріте). Корисні властивості




масло каріте властивості і застосування

Цінні властивості масла ши

Дане косметичний засіб стимулює процеси поповнення гідроліпідної мантії, що розташовується на поверхні епідермісу. Ши добре живить тканини, пом`якшує їх і знімає роздратування.

Завдяки унікальному складу shea butter застосовується для лікування шкіри. Воно чудово заспокоює дерматити і підходить для лікування прищів.

Даний засіб діє на тканини заспокійливо, стимулюючи їх захисні функції. Тому його нерідко застосовують від попрілостей на шкірі малюків. А також каріте допоможе заспокоїти свербіж після укусу комах.

Shea butter прискорює загоєння порізів, невеликих ран і тріщин. Його можна застосовувати при травмах м`язів і розтягнення зв`язок.



Масло ши стимулює кровообіг в капілярах. Чистий продукт наносять на хвору область і втирають масажними рухами.

Протипоказань у продукту практично немає. Єдине - непереносимість латексу. Виявляється, масло ши містить природний латекс. Тому даний засіб протипоказано людям з алергією на цю речовину. Правда, така алергія зустрічається вкрай рідко.

Застосування shea butter в косметології

Звичайно, найбільшу популярність shea butter отримало саме в косметології. І це не дивно, тому що вплив кошти на шкіру воістину унікально. Каріте вважається транспортним засобом в косметології. Так як воно проникає глибоко в тканини і доставляє клітинам живильні речовини. Необхідні косметичні компоненти прекрасно поєднуються з маслом. А потрапляючи в тканини також швидко вивільняються.

користь масла ши для волосся і для тіла



Саме тому shea butter додають в косметичну продукцію. Його можна побачити в складі засобів для волосся, для особи і для тіла. Активно застосовують як бальзам для губ і в сонцезахисної косметики. Неомиляемие жири в складі ши стимулюють утворення колагену. Саме тому масло рекомендують для догляду за старіючої шкірою. А ось бар`єрні функції тканин посилюються завдяки тригліцеридів. Косметичні властивості Ши наступні:

  • відновна функція;
  • протизапальна;
  • підтягує;
  • живить;
  • загоює;
  • пом`якшувальна;
  • транспортна.

Незважаючи на те, що каріте на 99% складається з жирів, воно не закупорює пори.

Рецепти масок і кремів з маслом ши

Для приготування домашніх засобів вибирайте якісне масло. Раджу ось це - масло ши 100% натуральне. Ціна на нього цілком демократична, якщо врахувати, що баночка 100 м Вам її вистачить надовго &# 128578; Ну а тепер рецепти.

Для росту волосся. Візьміть 45 мл топленого каріте + 30 мл касторки. До отриманої суміші додайте буквально 2-3 краплі ефіру розмарину. Суміш нанесіть на корені волосся і трохи розподіліть по пасмам. Утепліть голову, можна її обмотати харчовою плівкою і рушником. Маску залиште на волоссі на годину. Потім все змийте шампунем. Досить застосовувати маску 1 раз в 7 днів. Курс становить 8-12 тижнів.

Для зміцнення волосся. Якщо ви хочете зміцнити волосся, повернути їм блиск і красу. Візьміть 45 мл каріте + 30 мл реп`яхової олії і 5 мл вітаміну Е. Нанесіть на корені волосся, добре помасажуйте. Трохи маски розподіліть по волоссю. Укутайте голову в поліетилен і рушник. Досить потримати засіб на волоссі 40-60 хвилин, потім його потрібно змити.

відгуки про властивості масла каріте

Для жирної шкіри обличчя. Висушіть шкірку лимона і перемеліть її в кавомолці. До яєчного жовтка додайте одну столову ложку цієї шкірки. Залиште суміш в закритій ємності на 15 хвилин. Потім додайте туди 5 мл олії каріте + 5 мл олії волоського горіха. Нанесіть маску на очищене обличчя і залиште до півгодини. Потім змийте водою. Така масочка живить і тонізує шкіру, стягує пори.

Для сухої шкіри обличчя. Якщо у вас такий тип шкіри, зробіть маску із стиглим авокадо. До двох столових ложок м`якоті авокадо додайте 5 мл розтопленого ши. Стільки ж олії жожоба і меду. Перемішайте і нанесіть на шкіру і залиште на чверть години. Якщо суміш виходить густуватої, тоді додайте яєчний жовток. Після маски потрібно нанести живильний крем.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!